Visuomenės sveikatos svarba

[x_section style=”margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 45px 45px 45px 45px; „][x_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” bg_color=”” style=”margin: 0px auto 0px auto; padding: 0px 0px 0px 0px; „][x_column bg_color=”” type=”1/1″ style=”padding: 0px 0px 0px 0px; „][x_text]

Visuomenės sveikatos svarba

Kol depresija neužklumpa, dažnai apie ją net nesusimąstome, tačiau kiekvienais metais apie 20 milijonų gyventojų kenčia nuo šios ligos. Ir tai tik Europoje! Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, depresija yra viena labiausiai neigiamas pasekmes sukeliančių ir gyvenimo kokybę sutrikdančių ligų pasaulyje. Ji tam tikru gyvenimo periodu paveikia vidutiniškai vieną moterį iš penkių ir vieną vyrą iš dešimties. Depresija gali susirgti visi, nepriklausomai nuo žmogaus amžiaus, lyties, išsilavinimo, socialinio statuso ar finansinės padėties. Be to, nereiktų pamiršti, kad negydoma ar slepiama depresija gali sugriauti santuoką, pabloginti santykius su vaikais, artimais žmonėmis, draugas, turėti neigiamos įtakos darbui, studijoms, karjeros siekimui ir finansinei padėčiai. Dar blogiau gali būti, jei depresija yra kitos sunkios ligos, pavyzdžiui, vėžio, cukrinio diabeto, smegenų insulto, pasekmė.

Daugiau nei 30 tūkstančių žmonių, sergančių depresija, kiekvienais metais nusižudo, dar daugiau yra linkę save žaloti. Ši klastinga ir netikėta liga neturėtų būti tabu visuomenėje, jos nereikia gėdytis, jos nereikia slėpti, su ja galima kovoti ir sėkmingai ją įveikti. Daugeliu atvejų, kai žmogaus kreipiasi pagalbos į profesionalus, depresiją galima pagydyti ir vėl gyventi pilnavertį gyvenimą.

[/x_text][/x_column][/x_row][/x_section]